Optimal it

Driller systemerne i den daglige drift og spilder dine medarbejdere for meget tid med at vente, mens computerne tænker over tingene? Der vil altid være flaskehalse i enhver arbejdsproces. Men det behøver ikke koste dig mere, end højst nødvendigt.
Det irriterer med garanti dine medarbejdere lige så meget som dig, når det tager lang tid at komme gennem dagens opgaver. Hvis du vil rette op på tingene, skal du kigge på flere parametre, inden du skrider til handling.

Hvor kan du rette op for at optimere på jeres it-systemer?

  • Hvad koster det i alt at drive it i virksomheden?
  • Hvor godt passer medarbejdernes it værktøjer til det job, de udfører?
  • Hvor mange steder mener medarbejderne, at systemet kunne køre lidt bedre?
  • Hvilken del af det samlede workflow har i øjeblikket flaskehalsen?

Det er sjældent, at ændringer i it systemerne alene kan gøre en forskel. Hvis det peger på, at svartiden på en bestemt kommando eller proces i it-systemet er så langsom, at det virker stressende, kan du med fordel begynde der.

Vi står selv for den daglige drift, herunder opdateringer og back-up. Den tid vi har, bruger vi selvfølgelig selv, men når det er tungt og vidensmæssigt, lader vi Jørgen gøre det. Så sparer vi tiden på det og kan betjene vores kunder, mens han gør det hurtigt og sparer os for tid og penge.” Robert Thorsen, Automatikcenteret ApS.

Det er dit ansvar og din beslutning

Siden du har ansvaret for medarbejdernes arbejdsglæde, er det dit ansvar at få disse flaskehalse fundet og få gjort noget ved dem. På den måde føler dine medarbejdere sig hørt og respekteret, og det er med til at skabe arbejdsglæde og fremdrift.
Samtidig skal du tage hensyn til virksomhedens overordnede økonomi. Derfor er du nødt til at måle investeringen op mod bundlinjen.

Har du svært ved at vælge den rigtige tilgang, kan du altid ringe til Jama it på 4061 6512.

 


Hvad er optimal it – to udbredte holdninger …

Mange teknikere mener, at optimal it er når alting er trimmet og konfigureret så optimalt, i forhold til den teknologi der er benyttet. Her kan der bruges oceaner af tid, men udbyttet står måske ikke altid mål med omkostningen.

Som økonomichef tænker du måske, at optimal it er, når virksomhedens it er så billigt som overhovedet muligt.
Men hvis der ikke gøres noget i længere tid, resulterer det i at folk sidder med gamle computere, der er langsomme og dårligt kørende. Det koster mange minutter, hver dag – som efterhånden bliver til mange timer om ugen.

Som virksomhedsejer har du sandsynligvis en mere fifty fifty holdning til økonomi kontra funktionalitet. Det skal fungere i dagligdagen, men det skal heller ikke være alt for dyrt.

De to yderpunkter kan komme til koste uforholdsmæssigt meget i forhold til kroner eller hvad der bliver spildt af tid.
Jeg mener, at optimal it er, når direktøren, personalet og økonomichefen er fornøjet med tingene. Det vil sige, at medarbejderne har det udstyr der skal til for at udføre arbejdet og økonomichefen synes det er anskaffet til en rimelig pris.