Klientdrift – sikrer det korrekte værktøj

I bund og grund handler klientdrift om at vedligeholde dine brugeres computere. Når dine medarbejdere har korrekt, og velfungerende værktøj til rådighed – her deres computere og servere – kan de udføre deres arbejde bedst muligt.

Klientdrift kan køres på flere måder:

  • Politik baseret kontrol
  • Åben eller ingen kontrol med funktioner på computerne
  • Midt imellem disse to

Hvilken model skal du vælge?

Der er udfordringer ved begge modeller, så her skal du som leder ind at vurdere brugernes kultur, holdninger og ønsker.

  • Ved låst styring af computerne, går der næste aldrig noget galt med computeren. Brugeren kan nemlig ikke installere noget som helst på den, så den kører bare hele tiden. Der kan dog opstå frustration fra visse brugere, der godt selv vil indstille deres computere efter egne behov og ønsker.
  • Ved åbne, ulåste computere, kan din bruger installere alt muligt, som han/hun møder på internettet. Det er en fordel for nogle brugere. Ulempen er dog, at computeren ofte bliver ringere med tiden. Til sidst skal den helt ominstalleres, for at indhente noget af den tabte kraft.

Du vælger selvfølgelig selv, hvilke modeller der skal gælde i din virksomhed. Vil du have nye øjne på jeres løsning, kan du kontakte Jama it lige her (link Kontakt) eller ringe direkte på 4061 6512.

Den væsentligste opgave Jørgen fra Jama it har er vores EDB-platform. Han skal løse de ting, vi kommer med, og det gør han også. Når vi har brug for ny hardware er Jørgen også inde over, det skal jo spille sammen med de løsninger, vi allerede har.” Henning Ryberg, office manager hos Dancutter A/S.