Mette fra Memora Consulting har interviewet Henning og fået følgende udtalelser.

Man tror på det, han siger

Henning Ryberg, office manager hos Dancutter A/S, har den daglige kontakt til Jama IT, som håndterer langt størstedelen af virksomhedens it-løsninger. ”Den væsentligste opgave Jørgen fra Jama IT har er vores EDB-platform. Han skal løse de ting, vi kommer med, og det gør han også. Når vi har brug for ny hardware er Jørgen også inde over, det skal jo spille sammen med de løsninger, vi allerede har”, siger Henning Ryberg om samarbejdet.

Lille og vågen er bedre end …

Dancutter A/S samarbejdede allerede med Jørgen Bjerg, ejer af Jama IT, da Henning Ryberg kom til virksomheden. Han fortæller: ”Oprindeligt kom Jørgen sammen med den tidligere it-leverandør og lærte den vej igennem Lone Gammelgaard, virksomhedens grundlægger, at kende. Jørgen overtog it-arbejdet og har været vores samarbejdspartner lige siden.” Henning Ryberg fortsætter: ”Det er nok en af hans største styrker, at han har en mindre virksomhed. Det er jo altid den samme man taler med, og han reagerer rigtig hurtigt, når der opstår et problem. Har vi fx nedbrud, er han hurtigt ude og det er også nødvendigt. Samtidig følger han også godt med i udviklingen, fx med sit samarbejde med andre it-virksomheder.

Den rigtige løsning

For Henning Ryberg betyder det meget, at leverandøren er fysisk tæt på. Her har Jama IT en udfordring: ”Den største ulempe er nok, at han er så langt væk fysisk. Men i dag kan meget jo klares på nettet, herunder opsætning mv. Løsningen på problemerne skal komme hurtigt, og det gør den også, men skal han herud, tager det jo lidt tid.” Igen fremhæver Henning Ryberg størrelsen på Jama IT: ”Størrelsen på firmaet gør, at han reagerer hurtigt. Samtidig har han hele spektret, måske i mindre niveau, men der findes altid løsninger.” Da Henning Ryberg bliver spurgt til, hvilken værdi Jørgen Bjerg og Jama IT har tilført samarbejdet, er svaret: ”Jørgen er kompetent og troværdig. Når man ringer, så tror man på det, han siger. Der er en god blanding af kompetencer og så den gode relation.” Han fortsætter: ”Vi bruger ham også som sparringspartner omkring it-investeringer og -indkøb. Her kommer Jørgen på banen, for vi har brug for at finde den rigtige løsning.

Følg udviklingen

Om det fremtidige samarbejde har Henning Ryberg følgende kommentarer: ”I bund og grund skal han blive ved med at følge udviklingen. Så længe han kan løse opgaverne, så bruger vi ham. Det, at han er inde over og kan foreslå ændringer, det betyder meget for os. Så skal han jo selv vurdere, om det kan svare sig for ham rent økonomisk at sidde og undersøge ting.” Henning Ryberg runder af: ”I fremtiden vil vores samarbejdes størrelse naturligt afhænge af, hvor meget vi selv ekspanderer, hvor meget mere vi har brug for og selvfølgelig, hvor mange vi bliver. Noget af det kan vi jo selv finde ud af, men noget af det har vi også brug for, at Jama IT tager sig af.

Om Dancutter A/S

Dancutter A/S ligger i Stoholm tæt ved Viborg og har siden 2002 udviklet og eksporteret robotter til kloakvedligeholdelse. I dag sendes 95 % af virksomhedens robotter ud af landet til bl.a. Australien, USA og Norden. I 2012 blev Dancutter A/S kåret som gazellevirksomhed og siden er det gået slag i slag. 2014 tegner til at blive endnu et godt år for virksomheden.